Küresel mali kriz ve belirsizlikler faaliyet gösterdiğiniz alanda büyük etkiler yaratmaktadır. Genel anlamda toplam piyasa değeri ve buna bağlı olarak varlıkların eder değerleri düşmektedir. Enerji ve ticari mal fiyatları dalgalanmaktadır.Küresel olumsuzluğun meydana getirdiği çevresel ve siyasi sorunlar da olumsuz sektör baskısına eklenmektedir.
DevamıBeklenmeyen krizlerden güçlü bir konumda çıkmak için işinizi geliştiren fırsatları tespit etmeli ve sizi rakiplerinizden ayıran stratejiler geliştirmeli ve uygulamalısınız.Yeni ürünler üretmekten tutun, yeni pazarlara açılmaya kadar, iş modelinizi güçlendirmek buna dahil. Bu yüzden yeni büyüme fırsatları oluşmaya başlarken onları yakalamaya hazır olmalısınız.
DevamıGünümüz iş dünyasında artık daha fazla kurumsal şeffaflığa gereksinim duyulmaktadır. Yatırımcılar hedefledikleri kazançlar için şirketler hakkında alım satım işlemleri, genel olarak piyasalar ve sektördeki riskler hakkında daha doğru ve tutarlı bilgiler talep etmekteler. Düzenleyiciler ise buna bağlı olarak kontrol ve hakimiyeti artırma hususunda daha fazla çaba göstermektedir.
Devamıİş Dünyası ekonomik gerileme dönemlerinde, sağlam bir finansal yönetim ile kendisine yol göstermesi için gözlerini finans fonksiyonuna çevirirler. Verimliliği arttıracak ve tasarruf sağlanacak alanların tespit edilebilmesi için önde gelen finans fonksiyonları ile performans karşılaştırması yapılır.
DevamıKüresel krize rağmen devlet müdaheleleri Finansal sektördeki daha büyük faciaların önüne geçmiştir, ancak önümüzde hala büyük bir belirsizlik bulunmaktadır. Bu yüzden, şu anda karşı karşıya olduğunuz tüm riskleri göz önünde bulunduracak stratejik bir bakış açışı geliştirmeniz gerekiyor.
DevamıSadece bugün ayakta kalabilmek için değil, geleceğin fırsatlarından da faydalanabilmek adına isinizi olabildiğince verimli ve karlı bir hale getirme baskısı altındasınız. Bir çok kuruluş su an radikal olarak giderleri kısma çabasına girmiş durumda. Ama böyle yaparak kurumsal verimliliğe zarar verme hususunda riski altına da girmiş oluyorlar.
DevamıYetenek savaşı sıkıntılı dönemlerde durmaz. Daha kötüye gider. İleri görüşlü kuruluşlar rekabette avantaj sağlamak, sıkıntı döneminden kurtulmak ve tekrardan iyileşmek ve büyümek adına platform yaratmak için yenilikçi yetenek yönetimi yaklaşımları kullanırlar.
DevamıŞirket satın alma ve birleşme işlemlerinde çok büyük değişiklikler söz konusudur. İşlem türleri, finansman ve uygulama modelleri büyük ölçüde değişmektedir. Şirketler pazar paylarını artırmak amacıyla, varlıklarını rekabetçi fiyatlarla elden çıkarmayı veya yeni varlık satın almayı hedefleyebilirler.
Devamı